1 - 3 юли

Южен парк II - вход свободен
Фестивалът

Международният A to JazZ Festival е една от емблемите на музикална София, превърнал я в част от световните столици на джаза. Създаден през 2011г. с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България", вече шест поредни години фестивалът бележи началото на лятото с музика на световно ниво, силни емоции и много настроение. A to JazZ Festival се провежда под почетния патронаж на Председателя на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков. Той е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда се с подкрепата на Министерство на културата на Република България.

През годините A to JazZ събра публика от над 60 000 души и я срещна с близо 200 артисти, сред които, както утвърдени имена от световната и българска джаз сцена, така и десетки млади таланти. В рамките на петте си издания, фестивалът привлече велики музиканти като Кени Гарет (Kenny Garret), Рой Харгроув (Roy Hargrove), Мишел Камило трио (Michel Camilo trio), Ричард Бона (Richard Bona), Хосе Джеймс (José James), Франк Макомб (Frank McComb), Н'дамби (N'dambi), Рийл Пипъл (Reel People) и много други.

Шестото поредно издание на A to JazZ Festival ще представи най-доброто от световната и американска сцена и ще направи първите три дни на юли в София истинска наслада. В красивия Южен парк II ще чуем и видим примата на джаза Даян Рийвс (Dianne Reeves), великия Бранфорд Марсалис (Branford Marsalis) квартет със специалното участие на Кърт Елинг (Kurt Elling) и обещаващата млада фънк звезда Ник Уест (Nik West).

A to JazZ KIDS e специално разработена образователна програма, предназначена за най-малките любители на музиката. По време на фестивалните дни, на открито в парка до сцената, децата ще имат възможност да послушат, да поиграят музикални игри, да видят и пипнат музикални инструменти, и дори да посвирят джаз заедно с професионалните музиканти и преподаватели, които ще им представят музиката по забавен и интригуващ начин.

Фестивалната програма включва още вечерни джем сешъни в клуб "Студио 5", намиращ се в НДК, в непосредствена близост до фестивалния парк.

Полезна информация:
Във фестивалния парк можете да намерите хранителен бар, напитки, базар с ръчно изработени изделия и официален мърчъндайз на фестивала.

Настаняване:
Специално предложение за джаз-уикенд в хотел "Хил", част от веригата FPI. Четиризвездният хотел "Хил" се намира само на 5 минути от фестивалния парк и предлага всички удобства за Вашето пътуване и посещение на A to JazZ Festival.

"Хил Хотел"
бул. "Джеймс Баучер" 76Б, 1407 София
тел. + 359 2 806 55 55