Glo Bal Kan

Недялко Недялков – кавал, Стоян Янкулов – Стунджи – ударни, Петър Миланов – китара, Владимир Кърпаров – саксофон

"Glo Bal Kan projekt" е нов музикален проект, създаден през юли 2017 г. от четиримата български музиканти по идея на кавалджията Недялко Недялков. Групата представя авторски пиеси, както и образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, но аранжирани и поднесени в техен стил. Групата вече е записала първите си авторски пиеси, дело на основателя на проекта – Недялко Недялков, както и две български народни песни в аранжимент на четиримата музиканти.

В програмата ще чуем известната творба Libertango на Пиацола в неравноделни размери под наименованието "Libertango ala Bulgaro". "Отдавна мечтая да направя този аранжимент и се радвам, че другите музиканти от групата така го приеха с желание и го свирят с удоволствие. Виждам, че парчето се възприема положително и от слушателите в youtube и Facebook, където има над 30 000 гледания и над 300 споделяния." – казва Недялко.

Освен това парче, групата вече е записала още две авторски на Недялко и две автентични български народни песни в аранжимент на четиримата музиканти, които също ще чуем на концертите. Интересна за слушателите в интернет се оказва и пиесата "Tima's eleven" или 11-ка за Тима – копаница, посветена на съпругата на Недялко народната певица Стоименка Недялкова.