Lalah Hathaway

Honestly е удачно заглавие за новия албум на Лейла Хатауей – артист, композитор, продуцент и диджей. Едновременно скромна и легендарна, нежната сила в неудържимия и безграничен глас на Хатауей не можеше да остане незабелязана от онези, които имат слух за съвършеното...

Като носител на 5 награди "Грами" от 2014 г. насам, включително и победа като изпълнител и продуцент за най-добър Ар енд Би албум - "Лала Хатауей на живо" през 2017 г., звукозаписният път на Лейла говори сам за себе си.

Списъкът й със сътрудници включва Фарел Уилямс и Кендрик Ламар, нейните награди "Грами" са поставили нови рекорди, а историята на нейните изпълнения е белязана с покани от сценични икони като Принс, Мери Джей Блайдж, Стиви Уондър; Хърби Хенкок и Анита Бейкър. Способностите и разностранните таланти на тази виртуозна изпълнителка нямат граници.

Албумът Honestly е покана да се присъединим към Лейла в едно лично пътешествие, завещание към човешкия опит: той е съкровен, разтърсващ и своевременно честен. Цветната палитра на този албум припомня усещането за детска игра, но мощно съпоставена с тежки тактове и разрязана чрез пробивните теми на песните. За последния сингъл "Честно /казано/" ("Honestly"), който е и заглавие на албума, Лала отбелязва:
"Наистина искам да създам за феновете едно скъсване със шаблона. Ако се заслушате в песента "Honestly", тя разказва за края на една мечта. Това е любовна песен за загубената любов. Когато хората гледат видеото, бих искала да разглеждат "Honestly" като обяснение на този момент – кошмарът дали това е времето и простронството, в което живеем", споделя Лейла.

Ревностен защитник на качествената музика, музикалното майсторство и работата на артиста, творческото подреждане на Лейла с нейни "съплеменници", сред които Робърт Гласпър, група Интернет, Хиатус Кайоте, Теръс Мартин, КИНГ, Тъндеркет, Камаси Уошингтън, е показателно за новото движение в музиката. Тя и нейните колеги създадоха #realmusicrebels. Това е нова вълна от музиканти с обща мисия: да правят истинска музика, да продължат да натискат иглата напред и да осветяват истините на нашето време.