Two Cities One World

Тwo Cities One World е българо-американскa музикална група, чиито стил е определян от слушателите като "уникална смесица от джаз, соул и фънк, отличаващ се със свое неповторимо и модерно звучене". Оснoвните членове на групата са Анна Янова-Катур и Джаред Катур. Двамата са от различни точки на света (Ани от София, а Джаред от Сейнт Луис, САЩ), но сътворяват един общ свят - светът на общата им любов и съвместните им музикални проекти.

След дебютния албум на Анна "Up", в който Джаред се включва като китарист, двамата започват да работят върху съвместната си работа още по-задълбочено. Резултатът е ЕР със заглавие "Together", включващо 5 парчета, смесица от jazz,pop, soul, funk и дори reggae.

Лятото на 2016г. е изключително продуктивно за дуото, което изнася 26 концерта за по-малко от 3 месеца на територията на България. Тогава е и представянето на първия им пълен албум "Let the Whole World Disappear", състоящ се от 12 авторски композиции ( 10 на английски и 2 на български език ). Албумът е записан в България, в Пасифик Студио, заедно с български музиканти и продуциран в САЩ в студиото на Андрю Стивън - Ейтфолд рекърдс.

През лятото на 2017 г. Two Cities One World взимат участие в някои от най-големите български фестивали като Банско Джаз Фест, Перелик Джаз Фест, София Диша , WakeUp, Soul Music by the River и др. Същата година, групата издава и първия си "live"албум - "Live Sessions Vol. 1", който е записан в Studio 1 на Българското национално радио (BNR).

В момента групата е в процес на записване на своя трети студиен албум. Той носи заглавието - "The Things We Love". Официалната премиера на албума ще е през лятото на 2018-та година.

"Посланието ни към света е, че всеки трябва да прави нещата, които обича. Наслаждаваме се на живота си всеки ден и не спираме да създаваме. Музиката, която правим, идва от сърцата ни и вярваме, че тя носи силата дори да промени света."

Two Cities One World