Militsa Gladnishka & Mihail Yossifov Sextet

Със специалното участие на Васил Спасов - пиано

Милица пее с най-добрите музиканти и творци в джаза и обикаля фестивалите в България и чужбина. Джаз проектите й "Дивото зове" с Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов и "Да хвърлим операта в джаза" с "Михаил Йосифов секстет" са едни от най-ярките събития в живота й и печелят сърцата на публиката.

Да хвърлим операта в джаза! e идея на Милица, но катализаторът на тази идея идва от основателката на фестивала в Правец "Моцартови празници", великолепната Христина Ангелакова. Тя споделя с Мишо Йосифов, че много харесва Милица Гладнишка и би искала да види един класическо-джазов тандем на сцената. С аранжиментите се заемат Михаил Йосифов, Васил Спасов, а заедно с Милица се раждат едни от най-лудите идеи.

В програмата ще чуете знаменити арии от оперите "Севилският бръснар", "Кармен", "Тоска", "Вълшебната флейта" и други, преобразени до разтърсващи емоционални произведения, които изпълват с нов живот, цветове и човешки облик познатите герои от оперите. Е, при арията на кралицата на нощта човешкото отстъпва пред божествения гняв, в който ще разпознаете дори мотиви от "Рамщайн".