Cory Henry & The Funk Apostles

"Човешкият глас е толкова могъщ", казва Кори Хенри. "Когато пея, това е допълнителен начин да се свържа и да общувам с хората отвъд това, което мога да постигна единствено чрез изпълнение на орган. Така, чрез текста, съм способен да предам посланията, които са истински важни и значими за мен. Да водя и да съм в центъра на събитията по този начин всяка вечер е предизвикателство, но аз съм готов за това."

С дебютния си албум с The Funk Apostles, "Chapter 1: The Art of Love", виртуозът на органа Кори Хенри показва, че е повече от готов да превключва с безподобна елегантност и самообладание от фронтмен до член на групата. Обявен от AllMusic за "един от най-добрите изпълнители на Намънд Б-3 орган на своето поколение", Хенри също така се доказва като забележителен певец и композитор на песни с изключителна дълбочина и визия.

Той и групата впечатляват с опияняващ микс от блус, соул, R&B, афробийт, госпъл и джаз, преливайки жанровете и преобръщайки очакванията на всяка крачка. Едновременно футуристично и ретро, експериментално и класическо, в ролята му на лидер на групата и разказвач на истории се наблюдава звученето на една от най-иновативните души на модерната музика.

Роден в Бруклин, Хенри израства свирейки на орган и пеейки госпъл в църква. Хенри е най-вече познат с ролята си в Snarky Puppy, инструменталният джаз-поп оркестър, обявен от списание Ролинг Стоун за една от "най-многостранните групи на планетата в момента". Той е носител на две награди Грами за работата си с групата от 2012 година насам, но неговите изключителни клавирни умения, впечатляват света вече повече от две десетилетия. Той прави своя дебют на 6 в легендарния харлемски театър Аполо, а на 19, се присъединява към групата на джаз иконата Кени Гарет. Оттогава, той е пътувал на турнета или записвал с всеки от Брус Спрингстийн и The Roots до P. Diddy и Yolanda Adams, докато участва непрекъснато в ТОП10 джаз класацията на Билборд с няколко соло албума. NPR го нарича "маестро" и обявява, че "неговата музикална харизма напълно отговаря на 400паундовия му орган". Списание Кийборд нарича свиренето му "eмоционално, леко църковно, закачливо, сдържано и виртуозно", а Boston Globe пламенно защитава тезата, че "ако някой следва да проповядва за госпъла на органа Хамънд, то това следва да е Кори Хенри."