JAZZYBIT
В сътрудничество с Jazz in the Park Festival (Румъния, Клуж-Напока)

"JazzyBIT" е трио, съставено от Теодор Поп (пиано, клавирни), Михай Молдовяну (бас), и Сабо Сонго-Золт (барабани). Активни от 2012 г., "JazzyBIT" предлагат енергична комбинация от джаз и рок, размесена тук-там с блус, латино и фънк. Групата самоопределя стила си като "шумен джаз", който звучи като изпълнение на "Хироми" съчетано със "Снарки пъпи", но в трио. "All About Jazz" сравнява "JazzyBIT" с триото Есбьорн Свенсон: "JazzyBIT" канализира успешното комбо на триото Есбьорн Свенсoн, внасяйки нещо от характера на рока до запомнящи се мотиви, украсени с мелодичен ритъм. Друго, което привлича слуха е тяхната комбинация от фънки ритми, стегнато музикално майсторство и духовити аранжировки."

Групата пуска първия си албум, озаглавен "Докосни небето", през 2014 г., следван от албума "Хоризонт" през 2016 г. След като през 2013 г. печелят награда за новобранци от фондацията "Муза", Букурещ, "JazzyBIT" стават финалисти в състезанието за Европейските дзаж награди в Тусция на джаз фестивала през 2014 г. Освен това, те печелят джаз наградата "Тимишоара" за група на годината през 2016 г., а през 2017 г. всички членове на групата получават джаз наградата "Банат" за музиканти на годината, като последните две са връчени от името на културната джаз фондация "Банат".

Дейността на групата се развива бързо и наброява почти 200 концерта за първите шест години от съществуването на формацията. До момента "JazzyBIT" са свирили в 9 държави, на 2 континента, участвали са в някои от най-големите световните джаз фестивали като Международния джаз фестивал в Северна Корея "Jarasum", джаз фестивала "Вилнюс Мам" в Литва и Белградския джаз фестивал в Сърбия. Освен това, те са свирили в в някои от най-известните джаз клубове в Европа, като джаз клуб "Редута" в Прага, "Сънсет Сънсайд" в Париж и джаз клуба в Будапеща. Освен в областта на джаза, групата е свирила и на някои многожанрови фестивали като "Sziget " в Унгария, "Exit" в Сърбия и "Untold" в Румъния, както и в някои добре познати европейски клубове като "A38" в Будапеща и "Контрол" в Букурещ.