Dimitar Karamfilov's Ecology

Вече повече от 10 години той не спира да очарова почитателите на джаза като най-активния български басист, с брилянтен изпълнителски и имповизаторски талант.

След толкова много колаборации с музиканти от цял свят, един от най-популярните български контрабасисти – Димитър Карамфилов се изявява като композитор и лидер в първия си авторски албум "Екология", който излезе в края на 2018 г.

Емоционално наситен, музикално плътен и разнообразен в изразните си средства, дебютният албум "Екология" на контрабасиста Димитър Карамфилов е задължително попълнение в колекцията на всеки меломан.

За концерта на сцената на A to JazZ, Карамфилов е поканил Христо Йоцов – барабани и перкусии, Арнау Гарофе – тенор саксофон, Александър Логозаров – китара, Михаил Йосифов – тромпет. Специално от Германия пристига Константин Костов – пиано. Специален гост както в албума така и на концерта ще бъде и изящната джаз певица Марина Господинова. "Това са все точните хора, с които знам, че музиката ми ще звучи страхотно", разказва Димитър.