Christian McBride New Jawn

Подкрепен с неуморна енергия и безгранична любов към суинга, пътят на Крисчън Макбрайд се движи възходящо още от появата му на сцената. С кариера, навлязла в третото си десетилетие, роденият във Филаделфия басист се превърна в един от от най-търсените, най-записваните и най-уважаваните фигури в света на музиката днес. Най-новата му формация, CHRISTIAN MCBRIDE'S NEW JAWN, е убийствена група, изпълнена с душа и груув. Между другото, Jawn е жаргонна дума от Филаделфия, която описва всичко и нищо. И най-важното за разбирането защо Макбрайд дава това име на новата си група, най-вероятно е следното:

"Jawn" е нещо от Филаделфия, за което Ню Йорк не може да претендира " Отгледан в град, потопен в соул музиката, Макбрайд се премества в Ню Йорк през 1989 г., за да следва класическа музика в Джулиард. Там той е бил незабавно нает от саксофониста Боби Уотсън. Наречете го промяна в учебния план: десетилетие следване през стотици записи и безброй концерти с все по-широк кръг от музиканти.

Оттогава той се е превърнал в четирикратен носител на Грами и може да се оприличи на сила на природата, сливащ страстта и яростта на виртуоз. Дали зад баса или далеч от него, Крисчън Макбрайд е винаги в музиката.

От джаз (Фреди Хъбард, Сони Ролинс, Джей Джей Джонсън, Рей Браун, Милт Джаксън, Маккой Тайнър, Рой Хейнс, Чик Къриа, Хърби Хенкок, Пат Матини) до R&B (Айзък Хейс, Шака Кан, Натали Кол, Лейла Хатауей и единствения и неповторим Кръстник на соула, Джеймс Браун), до поп/рок (Стинг, Пол Маккартни, Карли Саймън, Дон Хенли, Брус Хорнсби) до хип-хоп/нео соул (Дъ Руутс, Д'Анджело, Куин Латифа), за да класически (Катлийн Батъл, Едгар Майер, Шанхай квартет, квартет Сонус), той е светило, което с една ръка, непрекъснато се протяга, за да достигне нови висоти, а с другата ни кани да се присъединим към него, може би с намек на предизвикателство.