1 - 3 юли

Южен парк II - вход свободен
ДАЯН РИЙВС

ДАЯН РИЙВС е изтъкнат джаз вокалист в световен мащаб. В резултат на спираща дъха виртуозност, импровизаторска смелост и уникалния джаз и R & B стил, Рийвс получава Грами за Най-добро джаз вокално изпълнение за три последователни записa – получавайки Грами за всички вокални категории.

Рийвс печели нейната четвърта награда Грами за Най-добър джаз вокал във филмова музика за изпълнението си във филма на Джордж Клуни с шест номинации на Академията - "Лека нощ и късмет".

Рийвс е записвала и имала участия с Уинтън Марсалис и джаз оркестър на Lincoln Center. Тя също така е записвала със Симфоничния оркестър на Чикаго, с диригент Даниел Баренбойм и е гост солист на Берлинската филхармония, под палката на сър Саймън Ратъл. Рийвс е първият завеждащ категория Джаз на филхармонията в Лос Анджелис и първата певица, която някога е имала участвие в концертната зала Walt Disney.

Рийвс работи с легендарния продуцент Ариф Мардин (Нора Джоунс, Арета Франклин) по албумът носител на Грами A Little Moonlight, интимна колекция от стандарти с участието триото, с което прави турнета. Бен Ратиф от The New York Times пише с възхищение при излизането на първата празнична колекция на Рийвс Christmas Time is Here " Г-ца Рийвс, джаз певица с удивителен талант и умения, приема сериозно задачата; това е един от най-добрите джаз коледни дискове, които съм чувал."

През последните години Рийвс е обиколила света в различни контексти, включително с програма, озаглавена "Sing the Truth," музикалено честване на Нина Симон, в което участва и Лиз Райт и Анжелик Киджо. Тя пее в Белия дом на няколко пъти, включително на държавна вечеря на президента Обама в чест на Президент на Китай, както и на бала на губернаторите.

Най-новият албум на Рийвс "Beautiful Life печели през 2015 Грами за най-добър джаз вокален албум. Този първи албум от пет години насам, е продуциран от Тери Лин Карингтън и в него участват Грегъри Портър, Робърт Гласпър, Лала Хатауей и Есперанца Сполдинг. През януари 2015 Рийвс се присъединява към Пол Саймън, Джеймс Тейлър и Боби Макферин в знак на почит към Майкъл Брекър по време на концерта в "Джаз в Линкълн център".

ДАЯН РИЙВС
Питър Мартин – пиано
Ромеро Лубамбо – китара
Реджиналд Вийл – бас
Тириън Гъли - барабани