A to Jazz Kids

Детска образователна програма

A to JazZ KIDS e музикална работилница, специално предназначена за малките любители на музиката. На 10-и и 11-и юли (събота и неделя) във фестивалния парк, детската ни oбразователна програма ще предложи забавен начин за опознаване на основите на това изкуство като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри, приказки и чудни истории. A to JazZ KIDS се реализира с помощта на Столична община, заедно с която всички ние искаме да помогнем на малките да станат големи любители на музиката.

10 юли - събота, 10:30 ч.
"Магията на латино-джаза"

Уъркшопът има за цел да запознае децата и техните родители с историята покрай появяването на стила “Латин джаз” през 60-те и 70-те години в Америка, както и да покаже влиянието латино културата, идваща от страни като Куба и Пуерто Рико, върху съвременните (по онова време) течения в популярната музика на Америка – джазът.

Състав:
Михаил Филопов – пиано
Борис Таслев – контрабас
Георги Стойков – тромпет
Стоил Иванов – барабани
Мартин Велев – перкусии
Иглика Радилова – водещ

10 юли - събота, 11:30 ч.
"Уроци по танци и музикални игри с A to JazZ KIDS"

Всяко дете ще може да се включи в уроците по меренге, както и начални стъпки в салсата, след което ще направим няколко музикални състезателни игри.

11 юли - неделя, 10:30 ч.
„Блоко Бринкадейра“ - батукада шоу и уъркшоп за деца и родители

“Блоко Бринкадейра” е батукада група с 8 до 15 души, свирещи на различни ударни инструменти - сурдо, репиник, кайша, тамборим и т.н. Те са подготвили зрелищно шоу с различни ритми, типични за батукада групите в Бразилия и по света - фънк, реге, коко, самба и т.н. Разбира се зрителите ще могат да чуят и видят ритмите и инструментите, както и кратка история за тях.

11 юли - неделя, 11:30 ч.
"Уъркшоп по батукада с A to JazZ KIDS"

След края на шоуто ще направим уъркшоп с традиционните бразилски инструменти Репиник, кайши и сурдо. Всеки желаещ ще може не само да посвири, но и да стане част от нова батукада група със съвършено нов ритъм. Накрая всички деца ще могат да се включат, свирейки, танцувайки и играейки в етно – джаз ритъма.