A to Jazz Kids

A to JazZ Festival организира детска музикална работилница, специално предназначена за малките любители на музиката. На 8-ми и 9-ти юли във фестивалния Южен парк II, oбразователната програма A to JazZ KIDS ще предложи забавен начин за опознаване на основите на това изкуство като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри, приказки и чудни истории. A to JazZ KIDS се реализира с помощта на Столична община, заедно с която всички ние искаме да помогнем на малките да станат големи любители на музиката.

8 юли – събота

10:30 ч. Приказки за джаза

"Приказки за джаза" е интерактивен концерт за деца и възрастни, в който ще представим историята на джаза, най-популярните инструменти в него, тяхната технология на звукозивличане, както и много интересни и популярни джаз пиеси. В края на концерта всички желаещи ще имат възможност да се включат в него с пеене, инструмент или малки перкусии, който ще получат от нас, за да посвирят заедно с музикантите. Участници: 4th Edition – Георги Стойков - тромпет, Иван Йорданов - саксофон, Момчил Косев - китара, Светлин Стайков – контрабас, Иглика Радилова - разказвач

11:30ч. Музикални игри
Екипът на A to JazZ KIDS е подготвил за весели музикални игри с весели джазови мелодии.

9 юли – неделя

10:30 Музикален уъркшоп "Латинo джаз"
Уъркшопът има за цел да запознае децата с появата на едно от най-популярните течения в джаза - стила "латин джаз" през 60те и 70те години, както и да покаже влиянието на традиционната латино музика, идваща от страни като Куба и Пуерто Рико, върху съвременните стилове в популярната музика. Откритият урок съдържа кратка история и много музикални примери изсвирени на живо от латино квинтет в състав: Рейди Бризуела (барабани и перкусии), Свилен Василев (конги), Мартин Велев (бас китара), Михаил Филипов (пиано) и Георги Стойков (тромпет). След демонстрацията, всеки член на групата ще представи инструмента си, начинът на свирене и функцията му в групата.

12:30ч. Уроци по танци и музикални игри
С помощта на професионален хореограф ритъма на латин джаз децата ще имат възможност да научат първите стъпки в салса, меренге и бачата. Веднага след урока всички желаещи ще се включат в нашите музикални състезателни игри.