A to Jazz Kids

Детска образователна програма

A to JazZ KIDS e музикална работилница, специално предназначена за малките любители на музиката. На 6-и и 7-и юли (събота и неделя) във фестивалния парк, детската ни oбразователна програма ще предложи забавен начин за опознаване на основите на това изкуство като ритъм и мелодия, облечени в забавни детски игри, приказки и чудни истории. A to JazZ KIDS се реализира с помощта на Столична община, заедно с която всички ние искаме да помогнем на малките да станат големи любители на музиката.

06 юли- събота, 10:30
"Бразилското влияние в джаза"

Концертът представя бразилското влияние в джаз музиката. Ще разгледаме стилът Боса нова, както и Самбата в джаза. Всеки инструмент ще бъде представен на децата с кратка история – какво представлява и как звукоизвлича. В рамките на концерта децата ще могат да се включат със свирене и танци.

Състав:
Михаил Филопов – пиано
Мартин Велев – бас китара
Георги Стойков – тромпет
Виктор Викторов – барабани
Иглика Радилова – водещ

11:30
Уроци по танци и музикални игри с A to JazZ KIDS:

Всяко дете ще може да се включи в уроците по фуро, както и начални стъпки в салбата, след което ще направим няколко музикални състезателни игри.

07 юли – неделя, 10:30
"Етно джаз за деца"

Всеки инструмент ще се представи, обяснявайки спецификата на звукоизвличане, както и ролята му в малък и голям състав. Ще бъдат представени различни джаз стандарти с етно звучене, както и техните версии в стиловете на джаза. Разбира се ще обърнем внимание на различните размери и тяхното място в джаза. Накрая всички деца ще могат да се включат, свирейки, танцувайки и играейки в етно – джаз ритъма.

Състав:
Боби Петров – барабани и тъпан
Борислав Илиев – китара и тамбура
Мартин Велев – бас китара
Живко Василев – кавал
Иглика Радилова – водещ

11:30
Уроци по танци и музикални игри с A to JazZ KIDS:

Екипът ни е подготвил за всички деца кратък урок по народни танци, последван от музикални състезателни игри. В ритъма на етно – джаза децата ще бъдат въвлечени в игри и танци.