A to JazZ Kids

А to JazZ Kids се завръща с поредна серия от детски събития, които да зарадват малчуганите. Ще им разкажем какво е джаз под формата на мини концерт “История на джаза”, а децата ще се включат в интересни интерактивни игри и танци. На втория ден ще ги запознаем с етно инструментите, въвличайки ги в игри, които ще ги накарат да свирят и танцуват в ритъма на етно-джаза. Екипът на А to JazZ Kids е подготвил музикални изненади за всички деца, заповядайте! 

02 юли

събота

10:30ч. – 11:30ч. – „История на Джаза“

Състав:

Боби Петров – барабани;

Тодор Петков – Тото – пиано;

Борислав Илиев – китара;

Мартин Велев – бас китара;

Атанас Хаджиев – кларинет и саксофон;

Иглика Радилова – водещ.

Концертът „История на джаза“ ще резюмира, в рамките на няколко произведения, различните стилове в джаза. Започвайки от Рагтайм и преминавайки през Чикаго стил, Диксиленд, Суинг, Биг Бенд музика, Би-боп и др. Публиката ще премине през историята на джаз музиката, както и през трансформацията, която тя преживява. В края на концерта децата отново ще имат възможност да се включат като гост – музиканти и да посвирят заедно на сцената.

11:30ч. – 13:00ч. – Музикални състезателни игри с A to JazZ Kids

Екипът на A to JazZ Kids е подготвил за всички деца весели музикални и състезателни игри. В ритъма на етно – джаза децата ще бъдат въвлечени в игри и танци.

03 юли

неделя

10:30ч. – 11:30ч. – „Етно джаз за деца“

Състав:

Боби Петров – барабани и тъпан;

Борислав Илиев – китара;

Мартин Велев – бас китара;

Живко Василев – кавал;

Иглика Радилова – водещ.

В рамките на концерта всеки инструмент ще се представи, обяснявайки спецификата на звукоизвличане, както и ролята му в малък и голям състав. Ще бъдат представени различни джаз стандарти с етно звучене, както и техните версии в стиловете на джаза. Разбира се, ще обърнем внимание на различните размери и тяхното място в джаза.

Накрая всички деца ще могат да се включат, свирейки, танцувайки и играейки в етно – джаз ритъма.

11:30ч. – 13:00ч. – Уроци по танци и музикални игри с A to JazZ Kids

Екипът на A to JazZ Kids е подготвил за всички деца кратък урок по народни танци, последван от музикални състезателни игри. В ритъма на етно – джаза децата ще бъдат въвлечени в игри и танци.

Back to top
a

Lorem ipsum dolor sit amet Lorem Ipsum.
lorem quis bibendum aucto Lorem ipsum dolor
um aucto Lorem ipsum

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us