World Music Showcase

4 ЮЛИ, 2024
powered by UPBEAT

ЖУРИ:

Тинеке Кодрон

Пристрастена съм към музиката откакто се помня. Ходих на уроци по музика от 9-годишна възраст. Започнах да пиша ревюта за концерти и да интервюирам артисти за damusic.be. Присъединих се към световния музикален фестивал Kokopelli през 2010 г., където първо работих по комуникациите, отговарях за секретар и се фокусирах върху глобалната координация и опит. След като посетих Womex през 2017 г., започнах собствения си бизнес. Работя на свободна практика в продукцията, писане и управление на (европейски) проекти, административна поддръжка, организиране на фестивали, поддръжка в социалните мрежи… Настоящи клиенти: Kokopelli festival, Gri Gri Music, Wasted Talent, BRU-X-ELLES festival.
www.kokopelli.be

Рул Ванхук

Рул Ванхук (°1977) е заместник-директор по музика на Центъра за изящни изкуства в Брюксел (Bozar). Той отговаря за програмата за некласическа музика в Bozar и по-специално за програмата за джаз, електронна музика, съвременна и кросоувър програма. Започва професионалната си кариера като старши служител във Flanders Music Center, където отговаря за международната музикална политика и промоция. Преди да се присъедини към екипа на BOZAR Music, той беше в продължение на 5 години управляващ директор на Jeunesses Musicales във Фландрия - една от най-известните организации за музикално образование в страната. Той е член на борда на няколко културни институции и редовен гост на международни конференции на тема музикална политика, промоция и програмиране.

Петър Димитров

Петър Димитров е основател и директор на известния български фестивал A to JazZ. Неговите усилия са насочени в популяризирането на джаза и свързаните с него жанрове, импровизираната и уърлд музиката сред младите хора, както и позиционирането на българската музикална сцена в международен план. Неговото образование в областта на музиката, медиите и икономиката на културата му позволява да създаде успешно работещи модели във фестивалната индустрия, както и силна международна мрежа в областта на културния диалог и обмена на артисти. Най-новата му страст е да работи за насърчаване на устойчиви модели във фестивалната индустрия и да инициира по-тесни връзки между музикалните фестивали и културни оператори в региона на Балканите.

Мария Витас

Мария Витас е главен редактор на сръбското списание за световна музика „Etnoumlje“. От 2018 г. тя е редактор в портала на Сръбската асоциация за уърлд музика. Тя си сътрудничи с радио BBC 3 и канадското радио CBC и пише за италианския портал "Blogfoolk" и немското списание "Folk Galore". Тя е член на панела "Transglobal World Music Charts" и основател и администратор на "Balkan World Music Chart". Работила е в Радио Белград 2 (2008 - 2019), правейки ревюта на дискове и репортажи за уърлд/класика/поп/рок/джаз концерти и фестивали в Сърбия и в чужбина, като домакин на шоуто „Od zlata jabuka“, фокусирано върху сръбската и балканската музика и културното наследство, подготвяйки плейлисти в различни шоута. От 2019 г. е председател на Сдружение „Ring Ring“ и член на екипа на фестивалите за уърлд музика "Todo Mundo" и "Pocket Globe".

Арлет Ховинга

Арлет Ховинга (That Jazz Girl) е публицист и маркетинг/медиен директор от Холандия. Фокусирайки се върху промоцията на издания и турнета, тя работи в цяла Европа, за да представи джаз, експерименталнa, уърлд и инди музика. Когато не е на път с колеги, клиенти и приятели като Джейсън Майлс (Маркъс Милър, Майлс Дейвис), организира престурнета за фестивали като So What's Next? (NL), Szczecin Jazz Festival (PL), и Sicilia Jazz Festival (IT). В миналото е работила с The Four Tops, Earth Beat Agency, Matt Bianco и много други. Нейното хоби, освен най-добрата работа на света, включва книги, четене, колекциониране на ретро готварски книги и изучаване на езици.

A to JazZ Festival е част от UPBEAT – The European Showcase Platform for World Music. Нашият шоукейс модул е подкрепен от Национален фонд “Култура”, Upbeat и Европейския съюз.

Back to top
a

Lorem ipsum dolor sit amet Lorem Ipsum.
lorem quis bibendum aucto Lorem ipsum dolor
um aucto Lorem ipsum

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Follow us